Om bloggen


Temaet i denne blog vil være ”traditioner i forandringer”.
Jeg synes at temaet lyder meget spændende. Især emnet ”mobiltelefoner” og ”internet”. Det er interessant at se, hvor lang udviklingen med medierne i børnekulturen er, hvordan unge mennesker omgåes med medikulturen – Arto - og hvad pædagogernes holdninger omkring det emne er.
Ellers vil jeg iagttage børn og unge, hvordan de håndtere mediekulturen. Måske ændrer min mening sig i slutningen af 2. semester også......



lørdag den 28. februar 2009

Simultane dialoger af Carsten Jessen

For mange børn og unge mennesesker er det vigtigt at holde sociale relationer. Med medierne er det muligt, at holder kontakt med fællskabet, selvom de ikke befinder sig i det fysiske rum. De unge mennesker kan holde forskellige kontakter på engang. De er f.eks. hjemme med forældrene og søskende og holder stadivæk kontakt via sms til deres veninder.Forfatteren mener, at den ældre generation har vanskeligheder med at forstå de simultane processer. Børn og unge kan på en gang se tv, chatter på nettet, modtager og sender sms-beskeder samt laver lektier. De unge mennesker har brug for en overblik og omstillingsevne og de bliver nød til at konsentrere sig meget, for at kunne deltage i alle dialoger. Den simultane dialog betyder, at man er i gang med flere dialoger paralellt.De nye medier bringer også problemer med sig, ikke kun at den ældre generation synes at det er forstyrende med mobiltelefoner, men der findes også nogle børn og unge der ikke magter den nye sociale liv, der så bliver kaldt for en ny gruppe handicappede i samfundet. De børn og unge risikerer, at blive udelukket af en vigtig del af det sociale fælleskab.